Loading...

Microsoft zet zich continu in om de organisaties die wereldwijd afhankelijk zijn van haar diensten te helpen voldoen aan nieuwe wet- en regelgeving ten aanzien van het behandelen van data. Om organisaties te helpen voldoen aan de eisen vanuit de GDPR stelt Microsoft verschillende hulpbronnen beschikbaar. Een overzicht van de stappen die Microsoft zet om uw organisatie te helpen om GDPR compliant te zijn, en de hulpbronnen die u in dat proces kunt raadplegen.

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op www.microsoft-azure.nl.

De AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) of GDPR (General Data Protection Regulation) brengt veel veranderingen met zich mee voor elke organisatie die in Europa actief data verzamelt en/of behandelt. Clouddiensten kunnen helpen om persoonlijke informatie op een veilige manier te behandelen en om de compliance met wetgeving zoals de GDPR te beheren. In een whitepaper beschrijft Microsoft hoe Azure hierbij kan helpen. In die whitepaper vindt u naast directe stappen voor het beheren van data en GDPR compliance ook algemene aanbevelingen ten bate van het voldoen aan de eisen vanuit de GDPR, en hulpbronnen voor meer informatie.
Wat Microsoft doet om u te helpen GDPR compliant te zijn

De GDPR zal invloed hebben op de manier waarop u data gebruikt en beheert in een grote verscheidenheid van systemen. Van draagbare devices tot IoT tot en met on-premises diensten en clouddiensten. Daarom heeft de GDPR een zware impact voor organisaties die persoonlijke data gebruiken voor hun dagelijkse werk.

Hoe helpt Microsoft u om vandaag nog te beginnen aan uw “reis richting GDPR compliance”?

 • Microsoft cloud services zoals Azure, Dynamics 365 en Office 365 stellen u in staat om de processen die u in gang moet zetten om tot GDPR compliance te komen, te vergemakkelijken dankzij slimme technologie, innovatie, en samenwerking.
 • In alle cloud- en on-premises diensten van Microsoft wordt het u mogelijk gemaakt om persoonlijke data binnen uw systemen te catalogiseren, een veiligere omgeving te bouwen en om het beheren en monitoren van persoonlijke data gemakkelijker te maken.
 • Om organisaties te helpen om te voldoen aan de eisen vanuit de GDPR, investeert Microsoft continu in nieuwe features en functionaliteiten.
 • Ten slotte stelt Microsoft de best practices en adviezen van haar eigen privacy-experts ter beschikking.

Maak gebruik van de “economics of compliance”

Zoals met veel standaarden en regelgeving het geval is, is GDPR compliance niet een eenmalige stap maar eerder een continu proces. Door samen te werken met een hyperscale cloud service provider zoals Microsoft en door gebruik te maken van services zoals Azure, kunt u gebruik maken van de “economics of compliance”. Microsoft clouddiensten maken het mogelijk voor u om de moeite en tijd te minimaliseren die u in administratie en programmeren zou moeten investeren om GDPR compliant te worden.

Microsoft hulpbronnen en informatie over GDPR compliance

Microsoft kan bogen op een lange traditie van compliance in de cloud. De organisatie bouwt dan ook al decennia kennis op over security, compliance en governance. Meer informatie over hoe Microsoft organisaties helpt GDPR compliant te worden en andere hulpbronnen vindt u hier:

 • GDPR in het Microsoft Trust Center: https://microsoft.com/gdpr
 • Word GDPR compliant met de Microsoft Cloud: https://aka.ms/GDPRBlogPost
 • Microsoft whitepaper “Journey to GDPR”: https://aka.ms/gdprwhitepaper
 • Microsoft whitepaper “An Overview of the General Data Protection Regulation (GDPR)”: https://aka.ms/gdproverview
 • Microsoft National Clouds: https://www.microsoft.com/en-us/TrustCenter/CloudServices/NationalCloud
 • Microsoft whitepaper: Hoe Azure kan helpen om GDPR compliant te worden: https://gallery.technet.microsoft.com/How-Azure-Can-Help-788a4979
 • Aan de slag met Azure? Creëer vandaag nog uw gratis Azure account: https://azure.microsoft.com/free

Meer weten of direct aan de slag met AVG compliance?

Vanaf 25 mei 2018 moeten alle organisaties die persoonsgegevens van Europese burgers verwerken of bewaren, voldoen aan de AVG (Algemene Verordening Persoonsgegevens, ook wel bekend als GDPR). Niet voldoen aan de nieuwe Europese wetgeving kan naast reputatieschade substantiële boetes opleveren .Aantoonbaar AVG/GDPR compliant worden en blijven vereist kennis van en inzicht in de wet, informatiestromen, processen, inrichting en gebruik van een digitale werkplek. Microsoft-partners Audittrail, Mavim en Motion10 bundelen hun expertises om u hierbij te helpen.

Wilt u meer weten of direct aan de slag ?

Neem contact op

Meer interessante artikelen over GDPR

2018-01-12T10:27:21+01:00